lördag 30 november 2019

Ditt Immunförsvar och Optimal Hälsa



Ditt Immunförsvaret och Optimal Hälsa



Ditt Immunförsvaret och Optimal Hälsa

Vårt immunförsvar ställs inför allt större och starkare utmaningar. Vi smittas lättare än tidigare av nya former av superbakterier och elakartade virus.
Vi behöver ta till kraftfullare och mer effektiva sätt att skydda oss mot sjukdomar kopplade till immunsystemet och program för att bygga upp och behålla immuniteten på bästa och mest effektiva sätt.

Immunsystemet fungerar som ett sensorsystem och känner av hot i kroppen.
Immunsystemet har en central roll i att upprätthålla homeostas. (Ett tillstånd av balans och stabilitet i en organisms inre miljö)
Det är som ett kontrollsystem som dirigerar åtgärder för att återfå kroppen i balans.

Stärk Immunförsvaret
De cellulära och metaboliska reaktioner som sker i samband med en immunförsvarsreaktion dirigerar näringen från tillväxt och reproduktion till att försvara kroppen. Detta kan kraftigt påverka kroppens behov av extra näring.

De rekommenderade värdena (RDI) för näringsintag är minimigränsen för att motverka brister, men de täcker inte behovet för ett balanserat immunförsvar eller optimal hälsa.

Bara en av tre människor runt om i världen får i sig tillräckligt med vitaminer och mineral, och en av fem får i sig tillräckligt med zink. En miljon barn under fem år dör varje år på grund av A-vitaminbrist och medföljande nedsatt immunitet.

Det är endast 10 % av Sveriges befolkning som får i sig tillräckligt med frukt, grönt, och spannmålsprodukter (ca 500 g dagligen) samtidigt som grönsaker och frukt har förlorat stora delar av sitt näringsinnehåll sedan 1940-talet.

Studier föreslår ett starkt förhållande mellan näringsbrist och infektion och att flera mikronäringsämnen spelar en viktig roll för att behålla optimal immunrespons.

Långvariga epidemier och världsomfattande pandemier drabbar oss i allt större grad. Vi reser mer, rör oss och utsätter oss i högre grad än tidigare för nya virus, bakterier och parasiter från olika delar av världen. Ofta blir vi sjuka när vi rest och suttit i ett flygplan, buss eller tåg med många människor.

Det har blivit svårare att behandla infektioner med traditionella läkemedelsbehandlingar. Tusentals Svenskar dör varje år i “sjukhussjukan”

Cancer och andra livshotande sjukdomstillstånd ökar. Vår resistens mor sjukdom försvagas samtidigt som nya, svårbehandlade sjukdomar, exempelvis fågelinfluensa, RS-virus, H1N1, utvecklas.

Immunsystemets programmering sker innan födseln.
Näringstillgången under fosterstadiet och den första tiden i livet är mycket viktig för immunsystemets uppbyggnad och balans, det påverkar oss ända upp i vuxen ålder.
I studier har man sett att barn som växer upp med näringsbrist är mer mottagliga för infektioner, vilket påverkar upp i vuxet liv.

Orsaker till nedsatt Immunitet
Näringsbrister och näringsobalanser: tex överskott av koppar och järn
Läckande tarm
Brist på bra magbakterier
Dålig fysisk kondition
Överträning
Psykologisk stress
Allmän stress
Bristande sömn
Metaller och miljögifter
Förstoppning då det kan ansamlas toxiner
Antibiotika
Läkemedel
Övervikt
Stor konsumtion av socker och skräpmat
Rökning, alkohol- och drogmissbruk
Allergener...

Grundläggande stöd för immunsystemet
Multivitamin/mineral
D3
Magnesium
Zink
C-vitamin
Antioxidanter...

Andra rekommendationer med specifika och speciella näringsämnen som stärker immunförsvaret:

Vitlök
Lök
Ingefära
Lakritsrot
Timjan
Una de gato/Kattklo
Propolis
Probiotika
Echinacea
Bioflavonoider
Quercertin
Glutation
Bromelain
Liponsyra
Kollodialt silver 2
Pau Dárco...


Beroende på din ämnesomsättning och eventuella obalanser och brister kan det vara vissa saker du faktiskt ska undvika och som kan påverka dig negativt istället för att stödja upp.Det är därför VIKTIGT att du inte ska ta olika näringsämnen på måfå utan ta hjälp av en specialist som en näringsterapeut.

Må väl / Pernilla J F
@Feelgreater 2019



källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6212925/
https://www.news-medical.net/?tag=/Immune-System


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar