söndag 15 mars 2020



Coronavirus och ditt immunförsvarVirus blockerar D-vitamin i kroppen



Vi har redan vilande virus i kroppen, Vi kan inte ta död på virus eftersom det inte är levande men det kan aktiveras och kapar då våra celler när vi är stressade, sjuka eller har allmänt dåligt immunförsvar eller har näringsbrister. Det överlever/vilar också längre i kalla klimat.

Det finns olika sorter av Virus tex:
Herpes och Bältros som oftast sätter sig på nerverna. Det ligger kvar vilande i kroppen.

EBV (Epstein-Barrvirus) - ingår i familjen Herpesvirus och aktiveras av stress, kemoterapi, strålning. Viruset smittar framförallt via saliv.
Körtelfeber orsakas av EVB. Även sköldkörtelproblem, reumatism, MS, candida mm.

HPV (Humant Papillonvirus) - är en smittsam sexuellt överförbar infektion.Det aktiveras av stress, lågt immunförsvar. Ger vårtor och utslag.  I värsta fall kan vissa virustyper ge cellförändringar som kan utvecklas till cancer i livmoderhals, svalg, könsorgan samt anus.
Vanliga hudvårtor på händer eller fötter orsakas av en typ av HPV-virus som inte orsakar cancer.

CMV (Cytomegalovirus) - tillhör herpesvirusfamiljen och är mycket utbrett bland människor och djur. Cirka 60 % av befolkningen är smittade med CMV vid 40 års ålder.
Man infekteras ofta under barndomen eller i tonåren.
CMV sprids endast genom kontakt med en infekterad persons kroppsvätskor (spott, blod, urin, sperma, bröstmjölk). Viruset kan också överföras sexuellt.
Viruset smittar vid förlossning och genom amning de första åren, senare genom droppsmitta eller slemhinnekontakt från omgivningarna, blodtransfusion och genom sexuell kontakt. Fostret kan smittas genom moderkakan från mammor som har förstagångsinfektion eller återaktiverad infektion.
Viruset ligger sedan vilande i kroppen. Det kan reaktiveras under vissa förhållanden, exempelvis vid försvagat immunförsvar efter transplantation, vid cancer eller annan kronisk sjukdom eller utan uppenbar orsak.
Det aktiveras vid nedsatt immunförsvar, inflammation. Kan ge (colitis) mag/tarminflammation, hjärntumörer och bröstcancer. Vid Reumatism har 60% CMV-infektion.

Vattkoppor är en vanlig infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Den är mycket smittsam. Viruset sprids genom utandningsluften och om du till exempel hostar eller nyser. Det kan också spridas genom hudkontakt.
Vattkoppor smittar mest från några dagar innan utslagen visar sig till ungefär sex dagar efter att de har börjat synas.
Kan bli aktiverat igen som herpes eller bältros.

Corona Familjen:
Covid-19 - som just nu är en pandemi och startade i staden Wuhan i Kina i December 2019. Man tror att det kom från fladdermöss eller ormar. Det har smittat från djur till människa och smittar från människa till människa. Viruset orsakar feber och luftvägsbesvär och lunginflammation.

SARS - (Severe acute respiratory syndrome). År 2003–2004 drabbades världen av en epidemi av ett nytt coronavirus som benämndes sars. Utbrottet orsakade runt 8 000 fall varav över 750 dog. Runt 20 procent av de drabbade var sjukvårdspersonal. Smittan uppträdde först i Kina men spreds till ett flertal länder via resenärer. Troligen kom smittan från fladdermöss som smittade människor via andra djurarter.

Mers (Middle East respiratory syndrome) - 2012 upptäcktes en ny variant av coronavirus på arabiska halvön som orsakar svår lunginflammation och komplikationer från andra organ, framförallt njursvikt.
Spridning av viruset pågår fortfarande. Smittkällan är fortfarande okänd. Kameler anses vara den troliga smittkällan, ej helt klarlagt. Förekomst av smitta mellan människor har påvisats, framförallt i samband med vård av sjuka, men i begränsad omfattning.


Immunsystemet består av speciella organ, vävnadstyper, proteiner och celler som skyddar kroppen mot bakterier, virus, svamp och infektioner. Immunsystemet arbetar kontinuerligt för att hålla oönskade "angripare" på avstånd. Eftersom människokroppen är en perfekt miljö för en rad mikrober, arbetar dessa hårt för att försöka ta sig in i vår kropp.

Immunsystemet spelar också en central roll när det gäller inflammatoriska sjukdomar som inte beror på mikrober. Detta är så kallade inflammatoriska sjukdomar. Exempel är artrit, de kroniska tarmsjukdomarna ulcerös kolit och Crohns sjukdom, multipel skleros, optikusneurit och så vidare.

Immunförsvaret och tarmen
Det är genom tarmslemhinnan som matens näring tas upp. Det är också här som en stor del av immunförsvaret finns. En tarmslemhinna i obalans påverkar hela kroppen.
Bakterierna i tarmarna gör så att cellerna i tarmens innervägg hela tiden nybildas och skyddar tarmen mot sjukdom. Men om tarmfloran är i obalans kan slemhinnan skadas och vi drabbas av läckande tarm.
Ungefär hälften av alla människor i världen är infekterade med Helicobacter pylori, framför allt i magen. de kan orsaka magsår, gastrit och andra maginfektioner.

När immunförsvaret sätts igång ska en viss typ av celler ta sig till lymfkörtlarna för att aktivera nya vita blodkroppar, och tala om för dem vart de ska bege sig för att bekämpa infektionen. När kroppen är infekterad av Helicobacter pylori kommer många av dessa celler inte iväg som de ska.
Helicobacter pylori gör så att det bildas ansamlingar av vita blodkroppar i vävnaden. Många celler som borde hämta fler nya vita blodkroppar stannar istället vid ansamlingarna och börjar aktivera dem istället, vilket leder till en kronisk inflammation.
Bakterien producerar ett enzym som spjälkar urinämne till koldioxid och ammoniak, som i sin tur neutraliserar magsäckens saltsyra.


Det finns viktiga näringsämnen i kost och andra saker som man bör se till och tillföra kroppen för att på bästa sätt skydda sig mot bakterier och virus.

Naturliga huskurer mot Helicobacter pylori:
Essentiell olja med citron och verbena
Verbena är en växt som tillhör familjen Gramineae. Den kännetecknas av sin förmåga att bekämpa gaser och främja matsmältningen. Enligt olika studier kan essentiell olja med citron och verbena hjälpa dig att bli av med bakterien Helicobacter pylori eftersom den inte är resistent mot dess komponenter.

Propolis
Propolis är känt för att vara ett naturligt antibiotikum och bakteriedödande och med förmågan att stärka ditt immunförsvar, bekämpa infektioner och behandla problem som gastrit. Detta livsmedel, som också är känt som bikitt, är ett ämne som bina använder för att skydda sina kupor från smitta. Tack vare dess egenskaper har propolis god förmåga att eliminera Helicobacter pylori.

Ingefära
Denna rot är världskänd för sina många medicinska egenskaper, vilka framförallt gynnar matsmältningssystemet. Vi rekommenderar att du äter ingefära för att bekämpa magsyra, illamående, yrsel, magproblem, och magsår mm. Det har en bakteriedödande förmåga som enligt vissa experter kan bekämpa den hemska bakterien Helicobacter pylori.

Vitkål
Denna grönsak har egenskaper som hjälper dig att bekämpa och bli av med Helicobacter pylori så länge du äter den rå.

Broccoli
Denna grönsak kan bidra till att bekämpa Helicobacter pylori tack vare dess stora innehåll av ett fytonäringsämne som kallas sulforafan. Enligt olika studier har det visat sig att frekvent konsumtion av broccoli eliminerar bakterierna.

Samma komponent som eliminerar Helicobacter pylori är också relaterad till att förebygga magsäckscancer.

Gurkmeja
Denna asiatiska krydda är full av medicinska egenskaper som har varit föremål för forskning under de senaste åren. I fallet med magproblem används det för att behandla dyspepsi, vilket är en sjukdom som inbegriper andra matsmältnings- och magproblem, som illamående och gaser. Dess egenskaper bidrar också till att stimulera magsyra, skydda magens slemhinna och hämma effekterna av Helicobacter pylori.

Andra faktorer som kan underlätta din behandling:
För att bekämpa denna bakterie är det bra om du ökar din konsumtion av livsmedel med stora antibakteriella förmågor, som vitlök, lök, solhatt, ingefära, timjan, rosmarin, mynta och honung.
Andra livsmedel som kan hjälpa dig är de probiotika som innehåller lactofilus och bifidus. Även om de inte förstör bakterierna själva kan de hämma dem samt motverka huvudvärk, graviditetsillamående och dyspepsi.
Individer som inte har magsår eller magkatarr, men har bakterierna, kan dricka citron- eller ananasjuice eller äppelcidervinäger.
Vidare bör du försöka plocka bort vissa livsmedel från din kost, som socker, raffinerat mjöl och ris. Istället för dessa bör du öka din konsumtion av frukt, grönsaker och vatten.
Slutligen kan du göra en alkalisk dryck för att bekämpa Helicobacter pylori genom att blanda rå potatis, selleri och morötter. Den ska drickas innan varje måltid.
En vegansk veckomeny för vikt och hälsa

Annan Immunförsvarsstärkande kost:
Frukt, Grönsaker och Bär tex
Ingefära
Vitlök
Morötter
Sötpotatis
Grönkål
Spenat
Fläder
Tomat
Kiwi
Grapefrukt
Granatäpple
Paprika
Bär: Lingon, blåbär mm
Honung med propolis
Grönt té..

Dessa tre nedan blockerar upptaget av D-vitamin i kroppen
TB  mikrober som är en bakterie
EBU - virus
HIV virus

1. D- vitamin brist ökar risken för cervical cancer och influensa och lunginflammation.
Den hjälper verkligen att förebygga lunginflammation.
Vävnads Mikrober är beroende av D-vitamin. Det hjälper även att boosta Monocyterna
Bra dos i förebyggande syfte är 125 mcg/dag och som behandlande kur vid förkylning, influensa och luftvägsinfektioner 500 - 10000 iu/dag i 10 dagar

2. Det andra som makrofagerna behöver är ZINK, som förebyggande  och även lindrar längden och graden av symptomen speciellt vid Herpes och Bältros eftersom virus kan legat vilande vid nervrötterna. Om man har Bältros så är det viktigt att också ta zinksalva på utslagen vilket lindrar smärtan, irritation och ömhet.
Du behöver 50-100 mg/dag

3. Neutrofilerna, som är den andra försvarsmekanismen, är känsliga för socker. Om du äter snabba kolhydrater och socker försvagar du dess funktion.
C-vitamin boostar funktionen av Neutrofilerna. Du behöver minst 300 mg/dag och Flavonoider vilket är fytonutrienter alltså extrakt från växter. flavonoiderna förstärker funktionen av c-vitamin. Rekommenderat är att ta 200 mg/dag.

4. Benmärg: För att hjälpa kroppen att producera mer vita blodkroppar behövs
A-vitamin 10000-200000 iu/dag
E-vitamin 800 iu/dag
Vitamin B6 100 mg/dag

3. Selen höjer immunsystemets skyddande verkar 30-30 ggr. 100-300 ug/dag

4. Probiotika (goda bakterier) och Prebiotiska fibrer tex fermenterade råa grönsaker.

*Dock rekommenderas du att du gör en hårmineralanalys, vilket är en vävnadsanalys på näringsämnen innan du mixtrar med mineralämnen eftersom att du kan skapa en sämre balans om du tar för mycket eller redan har en obalans med näringsämnen som påverkar varandra.
Beställ den här: www.feelgreater.se

Rekommenderade kosttillskott:
Mighty Greens
Ultra Flora Plus och Ultra Flora Kids för barn
Zinkdrink
D3 vitamin 3000 IE med K2 och Astaxantin
Propoliskomplex
Vitlök Plus
Liposomal C-Vitamin
Kolloidalt silver Ionosil
Pau dárco te

Du kan köpa dessa här: www.feelgreater.se/webshop

Hur kan du skydda dig och andra bäst?
Om du är förkyld och hostar är det ditt ansvar att inte utsätta andra, håll dig på avstånd och hosta i armvecket.
Tvätta händerna med tvål innan du tar i ansiktet eller äter något.
Använd handsprit när du är ute eller handskar.
Undvik folkmassor
Undvik resa
Håll dig minst 1 meter från folk
Tillred kött och ägg ordentligt men undvik det gärna.
Undvik snabba kolhydrater och socker.


*Kyla kan påverka att viruset överlever längre och ökar mer effektivt

Om du har frågor och funderingar och vill ha råd är du välkommen att höra av dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar