Tom ka ghai-soppa
Fräsch, het och tillfredställande thaisoppa.
Ingredienser (1 portion)
- 1 kycklingfilé
- 50 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- Rivet skal av en halv lime
- 2,5 dl kokosmjölk
- En halv msk finhackat citrongräs
- Färsk ingefära
- En halv tsk salt
- Lite färskpressad limejuice
- 1 tsk finskuren chilifrukt
- 1 msk finskuren salladslök
Tillagning
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
- Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar