torsdag 12 april 2012

Thai Blandade grönsaker med chili - kyckling alt tofu som varianter

Blandade grönsaker med chili på thaivis - kyckling alt tofu som varianter.


Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 ingefära hackad
  • 2 st chilifrukter finhackade
  • 200 g gröna bönor
  • 100 g minimajs
  • 200 g blomkål
  • 2 tsk gurkmeja
  • 200 champinjoner
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk citrongräs
  • 1 lime, saften av
  • 1/2 kruka färsk koriander
Gör så här:
  1. Värm oljan i en wok eller tjockbottnad stekpanna och tillsätt malda korianderfrön, vitlök och chili.
  2. Rör i två minuter, tillsätt sedan bönor, majs, blomkål, gurkmeja och lite salt. Fräs grönsakerna i två minuter.
  3. Tillsätt de hela champinjonerna och fräs i en minut.
  4. Blanda i kokosmjölk och citrongräs och en skvätt limesaft. Låt sjuda i en minut och servera garnerat med färsk koriander och limeklyftor.
  5. Tillsätt kyckling som på bilden eller tofu för en vegetarisk anrättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar