tisdag 20 augusti 2019

Fibromyalgi och Muskelproblem




Fibromyalgi

Muskeltrötthet och Muskelkramper


Dessa problem kan bero på många faktorer som stress, viss ärftlighet, hård träning, toxinbelastning, dålig kost och näringsobalans. Genom forskning kan man hitta många faktorer.

Ett intressant verktyg är att man kan använda sig av en Hårmineralanalys. I dessa tolkningar kan man se de gemensamma bilderna av hur det ser ut i kroppens näringsdepåer vid olika muskelproblem.

I dessa analyser mäter man olika ämnesomsättningstyper och det har visat sig att de mest förkommande mineralmönstren som påverkar detta mest är när en person har obalans mellan magnesium och kalcium och låga nivåer av natrium, kalium och zink men även högre nivåer med koppar.
Det finns även extra behov av vissa vitaminer som ökar upptagningsförmågan av de mineraler som har låga nivåer.

När det gäller Fibromyalgi kan muskelvärken ha olika tonus. Beroende på ämnesomsättning kan den parasympatiska ha en mer långdragen, utbedd konstant muskelvärk som håller i sig hela dygnet medans den sympatiska mer reagerar vid inre emotionell stress och aktivitet.

Fibromyalgi är ett kroniskt smärtsyndrom som kännetecknas av långvarig utbredd smärta, ömhet, sömnstörning och trötthet. Smärtan förläggs framförallt till muskulaturen, men även ledsmärta förekommer. Runt 2–4% av befolkningen uppskattas ha fibromyalgi och majoriteten är medelålders kvinnor.

Människor med fibromyalgi har även förhöjda värden av vissa inflammatoriska ämnen, så kallade cytokiner, i ryggmärgsvätskan. Ett fynd som tyder på att det finns en inflammation i central nervsystemet.

Så här kan olika mineralmönster se ut (se bilder)

Om du har problem med muskler och värk kan du använda dig av en Hårmineralanalys, den visar på de eventuella obalanser och brister som kan finnas när det gäller dessa och andra problem.

Här kan du enkelt beställa hem ett testkit där du enkelt kan ta prov från ditt hår enligt instruktionerna som medföljer och få hem ditt svar efter ca 3 veckor.

www.feelgreater.se/hårmineralanalys






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar